Felt Craft Tutorial :

Tutorial In Progress :

-

Complete Tutorial :



    Happy Crafting (^.^)v



16.12.11
Home » , » Super Sonico - U Drive Me Crazy.

Super Sonico - U Drive Me Crazy.

2 comments
Hi,
Dah jumaat ye kiter..Cepat betul masa berjalan.
Petang nanti jangan luper Running Man ye kekawan sekalian only on One HD (channel 393 - Astro).
~Saya adalah si kipas susah mati (crazy fan) Monday couples gary & song jihyo ~


Jom kita review plush kat pic di bawah.
Nama plush ini ialah super sonico. Si awek yang sexy. Nasib baik versi plush versi yang sopan dan cute:).

~Cun giler kan??..~

Mesti terrer giler artisan yang buat plush ini.Super cute.*Respect*
Jom kita spot check material yang digunakan..
Rasenya material yang digunakan ialah fleece untuk badan plush. Yang part mate tu guna style embroider. Wigs plak guna felt  fleece jugak (oo..boleh try buat ni.Guna material felt je, murah sikit.hehe)
Totally jatuh cinta ngan hoodie ala-ala telingga neko.Cantik giler.


~Owh..yang ini tanpa hoodie..tetap comel.~

Haha..kalau korang tengok versi illustration Nitro Super Sonic - Super Sonico mesti terkejut ber*k, sexy giler.With big 'ehem'.(malu lak nak tulis..hik2).

p/s : Cantik giler felt color pink kan (refer pic kat atas), ade sesape jual felt that's color..nak beli


~Work in Progress yang dah tertangguh almost few months..(lama giler)..kalau baby rasanya dah boleh merangkak~

Disebabkan teruja tahap dewa ngan plush super sonico yang cantik, saya pun berazam nak buat plush super sonico jugak.Hehe..badan plush dah ade..so cuma tambah costume, wigs dan make-up sikit2.
*Fighting noona,u can do it*


~Haha..tak tau lah ape motif upload this pic..(sebenarnya..syiok ngan si model ni..hensem weii)~



 Bye(^.^)v




Pic Credit : Google Search
Disclaimer :
I do not own this pic unless state.

2 Responses so far

  1. Ms.fida says:

    Ahh...super sonico ni mmg cumellllll :D (eventho the real sonico got big boobies lalalala :P tapi saya pun suka yg ni,SWEET!) saya admire people yg buat crafts semua ni sebab perlu kesabaran tahap max.and teliti orgnyer meow (>'.'<)

    Keep it up sweety!

    Ms.fida & Kitties

  2. U-ie says:

    Kan..Comel giler cik sonico.Tu lah besar giler dia punya.haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...