Felt Craft Tutorial :

Tutorial In Progress :

-

Complete Tutorial :



    Happy Crafting (^.^)v



11.12.11
Home » » Si Meow yang Comel

Si Meow yang Comel

2 comments
Sambungan dari post ini :
Akak..Mana Kepala Saye?? - Part 2

~Meow ~

Finally Siap jugak plush si kucing yang comel memakai winter scarves.
Sesuai dijadikan keychain, car charms ataupun hadiah untuk si dia yang tersayang. Putih melambang kesucian dan bersih. Kucing putih pula melambangkan kesucian dan tuah.


Size / Detail Meow Plush Collection :

Tinggi : around 12cm
Lebar : around 8 - 9.5 cm
Fabric / Material : Poly Felt & Acrylic Felt (winter scarves)
With Fiber fill (Poly fiber)
100% Handmade & Hand sew
 ~include with Ball Chain~



~Pandangan belakang..wow sexy back..hehe~

Uolls, nampak x kat mulut meow ada mark/stain..itu adalah mark dari airerasable marker..biaselah it's take few hour or sometimes it's takes few days untuk hilang kesan marker tersebut. Tu lah tak sesabar sangat, lepas siap terus je snap pic..hehe.

Yang kelakarnya, mase nak tie winter scarves, i  punya lah beria-ria google 'how to tie a winter scarves'. Pastu (kononnye lah) follow step by step..last2 give up, ape lagi bantai ikat je then jahitkan small button at his scarves.(^.^)




P/s :
Honestly, making meow plush adalah process yang meletihkan (tapi menyeronokkan) kerana it's involve banyak jahitan ( i jahit tangan tau) dan banyak kerja sambung menyambung..hehe.

2 Responses so far

  1. comelnya kuceng~~~follow sini!

  2. U-ie says:

    tq..follow awak jugak(^.^)v

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...