Felt Craft Tutorial :

Tutorial In Progress :

-

Complete Tutorial :



    Happy Crafting (^.^)v



14.11.11
Home » » Ape yang boleh kita buat dengan lebihan /extra felt?? - Contoh 1 : Teddy Bear

Ape yang boleh kita buat dengan lebihan /extra felt?? - Contoh 1 : Teddy Bear

4 comments

Hi..
Tips For today ialah...Nak buat ape dengan lebihan/extra felt?? Nak buang,tak sampai hati..mahal oo.Rm 16.00/meter & Rm1.80 untuk size A4 (standard price).Pergh!!..kalah harga kain langsir yang standard pun cuma Rm 10.00/meter.

So untuk segment Tips & Tutorial kali ini..
"Ape yang boleh kita buat dengan lebihan /extra felt?? - Contoh 1 : Teddy Bear" 
(oops..lupe nak snap my extra felt yang bertimbun..ngee).

For this entry, i nak tunjuk kan to uolls semua, contoh teddy bear yang i made from lebihan felt.(pls refer pic diatas).Pelbagai color yang digunakan :
  • black (face, tangan, kaki, ears, nose)
  • pink (kaki, ears)
  • red (tail & neck - tapi tak nampak kat dalam pic)
  • orange (body)
  • green (body)
  • brown (tail)
  • light brown (tangan)
  • brown domo (tangan)
  • yellow (snout)
  • purple (kat neck jugak)
  • shock pink (tummy).
Sila abaikan bad stiches dan mata yang tak sesuai (dan senget..haha) on my sliding teddy bear. I made it dalam keadaan yang stress (kononnya nak release stress tapi bertambah stress ade lah..huh) coz it's my first time making teddy bear. (Curently, i looking for right eyes for my upcoming project - teddy bear yang boleh duduk..ngee).I rase part yang paling tricky while making this sliding teddy bear ialah bahagian snob.nak bagi muncung dan nampak cute.. Tapi snout my teddy tak cute langsung..(T.T).cuteness 0%.


P/s : Sepi bebenar rasenya blog ni, tak ade orang blogwalking ke..visitor yang tersesat pun tak ade..:(..

4 Responses so far

  1. cikBALQIS says:

    wah..
    bgus toturial nie..
    slalu ye klo da xgune ltak tpi..

  2. U-ie says:

    omg..first komentar..tq tq. i follow u.

  3. nice la..memang kreatif..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...